Privaatsustingimused

Privaatsustingimused reguleerivad isikuandmete töötlemist ja küpsiste kasutamist Electronics OÜ (edaspidi Elektroonika24) veebilehel https://www.elektroonika24.ee (edaspidi veebileht).

Mõisted

Isikuandmete töötlemine on igasugune veebilehe kasutaja (edaspidi kasutaja) isikuandmetega tehtav tegevus – andmete kogumine, töötlemine, talletamine, parandamine või eemaldamine.

Kasutajad on kõik isikud, kes külastavad veebilehte, soetavad tooteid või edastavad Elektroonika24’le informatsiooni, näiteks e-posti teel päringu.

Tooted on kõik Elektroonika24 veebilehel müüdavad tooted.

Isikuandmete töötlemine

Veebilehte kasutades annab kasutaja nõusoleku oma andmete töötlemiseks kooskõlas käesolevate privaatsustingimustega.

Elektroonika24 kogub veebilehe kaudu alltoodud isikuandmeid järgnevalt kirjeldatud viisidel:

  • kasutaja e-posti aadress – liitumisel meililistiga või e-posti teel kirja saatmisel;
  • kasutaja nimi, aadress, telefon, e-posti aadress, soetatud toode, kogus, hind, kuupäev – ostu sooritamisel;
  • veebilehe külastatavuse statistika – Google Analyticsi, Facebook Pixeli abil.

Isikuandmete kasutamine

Elektroonika24 kasutab isikuandmeid:

  • kasutajale toodete müügiks, kasutajaga suhtlemiseks, toodete saatmiseks ja arvete edastamiseks;
  • kasutaja e-posti aadressile teavituste saatmiseks uutest toodetest, kampaaniapakkumistest, loosimistest ja blogipostitustest, kuid seda ainult kasutaja eelneval nõusolekul.

Elektroonika24 kasutab veebilehe külastatavuse statistikat veebilehe kasutajakogemuse parendamiseks ja efektiivsemaks turundamiseks.

Kasutajal on igal ajal õigus keelata oma isikuandmete töötlemine, välja arvatud juhul, kui see on vajalik lepingust tuleneva nõude täitmiseks, sh toodete müügiks.

Isikuandmete edastamine kolmandatele isikutele

Kolmas isik on Elektroonika24 lepingu- või koostööpartner, kes töötleb isikuandmeid ja kelle toote või teenuse abil pakub Elektroonika24 kasutajale teenuseid.

Elektroonika24 kasutab igapäevaseks tegevuseks kolmandaid isikuid, kes pakuvad:

  • makselahendusi (pangad ja järelmaksupakkujad),
  • toodete transporti,
  • veebilehe majutust,
  • veebilehe IT-tuge,
  • e-mailide edastamist ja haldamist,
  • veebilehe kasutusstatistika kogumist,
  • sotsiaalmeedia kasutamist,
  • raamatupidamistarkvara kasutamist.

Selliste teenuste osutamisel võib lepingu- ja koostööpartneritel olla juurdepääs kasutaja isikuandmetele ja/või nad võivad neid töödelda. Lepingu- ja koostööpartneritel õigusaktidest tulenev kohustus rakendada ja kohaldada turvameetmeid, et tagada isikuandmete puutumatus ja turvalisus.

Isikuandmete säilitamine ja turvalisus

Elekroonika24 säilitab isikuandmeid nii kaua, kuni see on eesmärgi täitmiseks või seadusest tulenevalt vajalik. Näiteks ostuga kaasnevate isikuandmete või meililistis olevat e-posti aadressi säilitatakse seni, kuni kasutaja avaldab soovi need sealt eemaldada. Näiteks raamatupidamisandmeid säilitatakse tulenevalt seadusandlusest 7 aastat majandusaasta lõppemisest.

Elekroonika24 rakendab kõiki mõistlikke meetmeid töödeldavate isikuandmete kaitseks. Juurdepääs isikuandmete muutmiseks ja töötlemiseks on ainult selleks volitatud isikutel ning kõikide kasutajate isikuandmeid käsitletakse kui konfidentsiaalset informatsiooni.

Kasutaja õigused

Kasutajal on õigus igal ajal:

  • taotleda juurdepääsuks oma isikuandmetele,
  • taotleda oma isikuandmete parandamist või täiendamist,
  • taotleda oma isikuandmete kustutamist;
  • taotleda isikuandmete töötlemise piiramist;
  • taotleda isikuandmete ülekandmist.

Oma õiguste kasutamiseks tuleb kasutajal saata e-posti aadressile info@elektroonika24.ee vastavasisuline sooviavaldus.

Kui kasutaja kuulub Elektroonika24 meililisti, on tal võimalik kustutada end meililisti nimekirjast ja loobuda edasistest kirjadest e-kirja lõpus oleva lingi kaudu.

Küpsiste kasutamise piiramiseks saab kasutaja teha vastavad valikud oma veebilehitseja seadete alt.

Kui kasutaja usub, et tema õigusi on isikuandmete töötlemisel rikutud, on tal õigus pöörduda Andmekaitse Inspektsiooni poole.

Küpsised

Nagu enamik veebilehti, kasutab ka Elektroonika24 veebileht erinevate funktsioonide jaoks küpsiseid, eesmärgiga tagada parem kasutajakogemus ja efektiivsem turundustegevus ning koguda kasutusstatistikat.

Kasutades Elektroonika24 veebilehte, nõustub kasutaja küpsiste kasutamisega käesolevas korras kirjeldatud viisil.

Küpsis on väike tekstifail, mille veebilehitseja salvestab automaatselt kasutaja poolt kasutatavasse seadmesse. Küpsised võivad olla loodud erinevate teenusepakkujate poolt, näiteks Google ja Facebook. Küpsisefailid ei ole arvuti jaoks ohtlikud.

Küpsiseid on kahte tüüpi:

  • Püsiküpsised on püsivad, neid ei eemaldata enne kui kasutaja need kustutab või kuni need aeguvad (sõltub küpsise säilivusajast). Neid võidakse kasutada näiteks kasutaja kui veebilehe korduvkülastaja äratundmiseks ja veebilehe sisu kohandamiseks vastavalt kasutaja vajadustele või statistiliste andmete kogumiseks.
  • Ajutised küpsised ehk sessiooniküpsised on ajutised ja eemaldatakse, kui kasutaja veebilehelt lahkub või oma veebilehitseja sulgeb. Sessiooniküpsiseid võidakse kasutada veebilehe teatud funktsioonide, näiteks toote soetamise jms võimaldamiseks.

Küpsiseid kasutatakse teabe kogumiseks selle kohta, kuidas veebilehte kasutatakse, et seda kasutajatele isiklikumaks ja kasutajasõbralikumaks muuta. Lisaks aitavad küpsised koguda kasutajastatistikat, mis võimaldab mõõta ja parandada veebilehe toimivust ning annab alusandmed, et viia läbi efektiivset turundustegevust.

Kasutaja loetakse küpsistega nõustunuks, kui tema veebilehitseja seadistustes on küpsised lubatud.

Enamik veebilehitsejaid on automaatselt seadistatud küpsiseid vastu võtma. Soovi korral võib kasutaja küpsised oma veebilehitsejas ära keelata aga tasub meeles pidada, et sellega võivad kaduda mõned funktsioonid, mis on vajalikud Elektroonika24 veebilehe korralikuks toimimiseks. Juhiseid brauserist küpsiste kustutamiseks ja seadistamiseks leiab näiteks siit: Firefox, Chrome, Internet Explorer.

Kasutusstatistika kogumiseks kasutab Elektroonika24 Google Analytics teenust, kogudes andmeid külastatud sisulehtede, külastusaja, külastuste arvu, kasutatavate seadmete, sisenemiskanalite ja muu statistika kohta.

Google Analytics võib siiski koguda andmeid kasutajate aktiivsuse kohta ka ilma küpsisefaile kasutamata. Selleks, et Google Analytics ei saaks andmeid kasutada, saab kasutaja paigaldada Google Analytics’i blokeeriva rakenduse: Google Analyticsist loobumise brauserilaiend, mis toimib kõigi enimlevinud veebilehitsejatega.

Privaatsustingimuste muutmine

Elektroonika24 jätab endale õiguse muuta privaatsustingimusi ühepoolselt ja ette teatamata, eesmärgiga kindlustada tingimuste vastavus õigusaktidele.

Kõigi privaatsustingimuste ja andmetöötluse kohta tekkivate küsimustega palume võtta meiega ühendust e-posti aadressil info@elektroonika24.ee .